Portret componistic conf.univ.dr. Sorin Lerescu la Chişinău

Joi, 7 iunie 2018, a avut loc la Chișinău, în Republica Moldova, un concert simfonic dedicat creației compozitorului Sorin Lerescu, în cadrul ediției din acest an a Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi” (4-8 iunie 2018).

Concertul de la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici“ a fost susținut de Orchestra Simfonică Naţională a Companiei „Teleradio-Moldova“. Dirijor: Gheorghe Mustea, solistă: Lidia Ciubuc. În program: Concertul pentru pian şi orchestră nr. 1 (Piano Concerto No. 1) și Simfonia VI, comandă UCMR. Ambele opusuri simfonice au fost cântate în primă audiție absolută.

WP_20180607_18_22_18_RichAfis Chisinau 2018 _ Concert simfonic omagial Sorin LerescuConcertul a avut loc sub genericul „Muzica românească de pe ambele maluri ale Prutului”.

Proiectul – sustinut de Institutul Cultural Român – este inițiat de compozitorul Ghenadie Ciobanu, președinte de onoare al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din Republica Moldova, fondator şi director artistic al Festivalului Internațional „Zilele Muzicii Noi“.

În cadrul festivalului de la Chișinău, compozitorul Sorin Lerescu a fost invitat să susțină și o prelegere miercuri, 6 iunie 2018, la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice, cu tema: „Idei de compoziție – modalități de structurare a unui discurs muzical“.